miercuri, 21 septembrie 2011

Ce mult imi place in tara mea...dupa ce am plecat din ea!

            Gogosicile,am fost bolnava 3 zile,ca un caine. Apropo de caine,cu durere si neputinta va anunt ca a murit catelusa mea,Sara. Sper ca nu de la vestea asta sa mi se traga si mie starea de rau. Am facut febra 39,5,ma durea tot corpul,parca ma batuse cineva,aveam ficatul umflat cat capul,asa il simteam,naiba stie,ca nu-s doctor. Ce sa mai,incolo si incoace,m-a pus lata ceva,poate o viroza...acuma caut explicatii,ca doar sa nu credeti ca am fost la vreun specialist.
           Asa,ca dau din una in alta...sa va zic de ce imi place in Romania,acu ca is in Italia:))) E ca atunci cand iti dai seama ce mult iubesti pe cineva dupa ce te-ai despartit de el. In fine,aceasta dragoste subita are legatura cu faptul ca,am avut nevoie de un doctor,dar n-am putut sa beneficiez de unul. Sau daca ai portofelul asa de gros incat iti face hernie,poti sa mergi la un particular. Un control costa 110 euro,o interventie minora 80  euro,medicamentele sunt asa si asa...hmmm....cam ca la noi. Dar poti sa mori in drum si nu-ti da nimeni un antibiotic fara reteta. Si sa va mai spun una: daca esti italian,ai platit contributii 40 de ani si ai nevoie de un control stii cand te programeaza? Peste vreo 6 luni. Credeti-ma,poti sa mori linistit acasa,in timpul asta. Acum,ce nu inteleg eu,e de ce au media de varsta atat de inaintata daca sistemul medical e asa de lent? Si de ce sunt atatia nonagenari? Daca voi,in Romania ati vazut vreun mos de 90 de ani conducand masina,eu imi tai portia de tigari pe 2 zile. Cu ocazia asta poate ma si las de ele sau le iau mai usor,am auzit ca se si scumpesc,dar de cand mi-a fost rau nu mai imi place sa fumez.
          Deci,platesc contributii in tara mai putine (aici,am auzit pe cineva ca da 2000 euro la 3 luni),am un medic la care ma duc cand vrea ranga mea si nu va mai mentionez pe cele rele ale noastre,ca le stim prea bine,mizerie,mita,etc. Ce e fain aici e ca nu tre sa dai spaga la nimeni,e o ofensa si daca duci un cadou fara un motiv bine intemeiat,deci au si ei niste soparle cateodata. In rest,e binisor,poti sa-ti duci viata de pensionar linistit,cu conditia sa ai familia langa tine,sa te bucuri de nepoti si sa dai credit si la un milog,ca s-ar putea sa fie Sf.Petru,sa-ti puna la incercare caritatea. E adevarat ca singurii cersetori sunt romanii,dar tot romanii sunt singurii care dau 1 euro la un amarat. Sa fie oare un semn ca s-ar putea ca sfantul sa fie roman? Poate lucreaza ca gradinar la Dumnezeu,care mai mult ca sigur are origini elvetiene,numa aia au fost neutri pentru vecie.


Un comentariu:

  1. Italienii stau cam prost la exactitate si punctualitate. Cum ar zicea nea' Traian, italienii nu-s ca nemtii :)

    RăspundețiȘtergere